Перейти к содержимому

Фотография

Нове Оновлення Windows 11 (Kb5043145) Викликає Bsods, Проблеми З Мишею, Клавіатурою, Wsl 2, Wifi

- - - - -

• Авторизуйтесь для ответа в теме

admin

Отправлено 01 ������� 2024 - 03:03

admin

Самый главный тут

• Администраторы
  • 9�672 сообщений

Прикрепленный файл  Windows-10-bsod-logo-banner.png   3,53К   0 Количество загрузок:

Будь ласка, не встановлюйте Windows 11 KB5043145.

Опційне оновлення цього місяця є катастрофою, і деякі з вас можуть не змогти завантажитися до робочого столу після опційного оновлення у вересні 2024 року. Багато користувачів звернулися до Windows Latest зі звітами про "синій екран смерті" (BSOD) і навіть "зелений екран смерті" (GSOD), і Microsoft підтвердила ці повідомлення.

KB5043145 не є обов'язковим оновленням, тому воно не повинно завантажуватися автоматично, але деякі користувачі стверджували, що воно почало встановлюватися самостійно. У будь-якому випадку, це оновлення спричиняє багато проблем. Насамперед, Windows 11 KB5043145 може викликати синій екран смерті (BSOD) та зелений екран смерті (GSOD).

BSOD та GSOD після KB5043145

Прикрепленный файл  Windows-11-KB5043145-BSOD-2048x979.jpg   53,56К   0 Количество загрузок:

У Feedback Hub та на наших форумах (у розділі коментарів) кілька людей повідомили, що стикаються з BSOD/GSOD.

Після встановлення оновлення деякі з вас можуть потрапити в петлю перезавантаження або взагалі не зможуть завантажитися. У такому випадку ваш пристрій автоматично перейде в режим відновлення (екран розширеного запуску) для спроби ремонту або відкату оновлення.

Ця проблема особливо впливає на ноутбуки Asus TUF A15 (2022) та ROG Strix G17 (2024), але ми не вважаємо, що вона обмежується лише цими двома моделями, і Microsoft теж не так думає.

Співробітники підтримки Microsoft повідомили Windows Latest, що вони знають про випадки, коли деякі пристрої стають нереспонсивними з BSOD і GSOD. Microsoft не розголошує, хто саме постраждав, але якщо у вас виникла проблема, ваш пристрій автоматично завантажиться в режим "Automatic Repair" після кількох випадків BSOD/GSOD.

Можливо, вас попросять ввести пароль відновлення BitLocker.

"Microsoft вивчає ці повідомлення", – повідомила компанія. "Ми розглядаємо відгуки користувачів. Постраждалим клієнтам рекомендується скористатися Feedback Hub для подання звіту та надання більш детальної інформації".

Але чи лише ці моделі Asus постраждали? Ми не знаємо, але більшість повідомлень у нашому розділі коментарів та Feedback Hub надходять саме від спільноти Asus.

"Останнє оновлення KB5043145 заморозило мій комп'ютер під час завантаження на моєму ноутбуці, мені довелося зайти в BIOS і перейти до параметрів завантаження, де Windows автоматично вирішила запустити Automatic Repair, а потім скасувати оновлення. Я не впевнений, як діяти далі, тому призупинив оновлення на тиждень. Microsoft не змогла забезпечити стабільну та функціональну операційну систему, тому я, ймовірно, знову перейду на Fedora," – зазначив один із розчарованих користувачів Windows у Feedback Hub, попереджаючи, що може перейти на Linux.

"Після встановлення KB5043145 і перезавантаження, мій ноутбук завис на екрані з логотипом виробника та обертовим колом (це "назавжди" тривало 20 хвилин). Мені довелося натиснути кнопку живлення (утримуючи 5 секунд), після чого Windows 11 почала відновлення. Це спрацювало, але оновлення не було встановлено. Моя Windows 11 має всі останні оновлення (23H2, 22631.4169) та драйвери," – зазначив інший користувач.

Ця критична помилка впливає на Windows 11 версії 23H2 та Windows 11 версії 22H2.

Порти миші та клавіатури перестають працювати після вересневого оновлення

Користувачі Windows 11 повідомили, що не можуть використовувати мишу та клавіатуру після оновлення до KB5043145. Оновлення не ламає вашу мишу чи клавіатуру, а впливає на USB-порти.

Цю проблему помітили декілька читачів Windows Latest, і Microsoft підтвердила, що вивчає ці повідомлення.

Користувачі моделей Intel NUC, особливо ті, хто використовує N6005 та N5105, повідомили, що їхні USB-порти перестали працювати одразу після оновлення Windows 11. Однак проблема не обмежується лише обладнанням Intel. Деякі ноутбуки Asus TUF і ROG також стикаються з цією проблемою, коли USB-порти перестають працювати.

"Оновлення Windows 11 у вересні (23H2) KB5043145 викликало наступну проблему: після перезавантаження клавіатура та миша перестали працювати. Я замінив їх іншими, але вони теж не працювали. Мені вдалося видалити оновлення з екрана відновлення, але це було нелегко, тому що клавіатура не працювала. На щастя, я виявив, що відключення живлення, а потім входження та вихід з BIOS дозволили мені натиснути F8 і зайти на екран відновлення," – зазначив один із користувачів.

Якщо у вас виникла така проблема, вам доведеться вручну видалити оновлення та перезавантажити комп'ютер. Це єдиний спосіб вирішення проблеми.

WSL2 не запускається

Після встановлення Windows 11 версії 23H2 для систем на базі x64 (KB5043145), WSL2 перестає працювати на системах з процесорами AMD. Якщо ви зіткнулися з цією проблемою, ви можете побачити таку помилку:

error code: wsl/service/createinstance/createvm/hcs_e_connection_timeout

Microsoft знає про цю проблему, коли WSL 2 не запускається з помилкою тайм-ауту з'єднання, і активно працює над її виправленням.

Якщо у вас виникла проблема, спробуйте знайти нове оновлення WSL у Microsoft Store, і подивіться, чи це допоможе.

Інші проблеми

Список проблем у Windows 11 KB5043145 не обмежується тільки збоєм WSL. Багато користувачів повідомляють про інші баги. Після оновлення Windows 11 деякі люди стикалися з тим, що WiFi зник зі системних налаштувань.

"Після оновлення мій ноутбук Lenovo повністю втратив можливість підключення до WiFi, або ця опція більше не доступна у налаштуваннях," – повідомив один із користувачів.

Менш серйозна, але все ж поширена проблема – деякі користувачі побачили, що їхнє контекстне меню повернулося до стилю Windows 10.

"Моє контекстне меню повернулося до стилю Windows 10, і я ненавиджу це. Як повернути контекстне меню Windows 11?" – запитав один з користувачів.

Ще одна значна проблема – оновлення не встановлюється належним чином, і користувачі бачать коди помилок, такі як 0x800f0845 або 0x80246019.

На жаль, Microsoft наразі не знає про ці повідомлення.

Як вручну видалити оновлення?

Як я вже зазначав, ви повинні автоматично завантажитися в режим відновлення, але якщо ви не можете завантажитися, перезапустіть пристрій і натискайте F11 під час завантаження.

• Виберіть "Troubleshoot" з опцій.
  • У меню "Troubleshoot" виберіть "Advanced options".
  • У розділі "Advanced options" виберіть "Uninstall Updates".
  • Виберіть "Uninstall latest quality update" (це має бути оновлення KB5043145).
  • Перезавантажте комп'ютер.

Або ви також можете використовувати командний рядок:

• Коли ви перебуваєте в меню відновлення, натисніть "Command Prompt" у розділі "Troubleshoot".
  • Введіть наступну команду для видалення:
wusa /uninstall /kb:5043145

Після завершення перезавантажте пристрій, і все має знову працювати.